Turistično društvo Dren
  Sela na Krasu 35
5296 Kostanjevica na Krasu
  info@tddren.com

Zaključni dogodek


Vsako leto se v vasi Sela na Krasu zadnje dni v mesecu maju, ki je polen energije, gibanja, rasti in ustvarjanja spomnimo na požig vasi iz leta 1944. 
Vendar pa je letos malček posebno leto, saj je kamenček mozaika v naše okolje dodal tudi novi kamp, ki ste ga mnogi od vas že opazili. Kamp počasi dobiva že pravo obliko. Še malo pa bodo v naš kraj lahko prišli prvi kamperisti.

Premičen hotel, hiška fotelj,

5 zvezdic v njem, nad streho še več.

V njem je lepo, včasih tesno, ker ljubljenčki naši pač z nami  gredo.

 Svobodni kot ptice, ki z gnezdom lete,

nas pot vodi tja do morja, čez gore.

Prijatelji stari in novi vsak dan,

ko se podaš v svet ta prostran.

Kaj je to?


Na prireditvi so nas s svojimi besedami pozdravili predsednik krajevne skupnosti Sela na Krasu, Matej Ferfolja, župan Občine Miren -  Kostanjevica,Mavricij Humar ter direktor  RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, Črtomir Špacapan.
Program so povezovale domače punce in ga popestrile s plesom in pesmicami. 
Slišali pa smo tudi zvok harmonike, katere meh je tokrat raztegnil domačin Žan.
Kako je bilo lansko leto za nas še posebej vroče leto, ki je za seboj pustilo grenak priokus in veliko opustošenje nam je v svoji pesmi opisala Lejla.
Ob koncu programa je sledilo druženje in pogostitev, za katero so poskrbele domačinke. 

Se vidimo drugo leto.
IMG 20230530 084136

Vabilo Zaključni dogodek projekta Kamp Sela na Krasu

plakat23

IMG 20221231 175634

Božično - novoletni koncert in prihod Dedka Mraza 

Kot že tradicionalno smo tudi letos organizirali božično novoletni koncert in prihod Dedka Mraza.
V domači cerkvi so nas letos z ubranim petjem in iskrenimi melodijami navdušili trije zbori. Gostili smo pevski zbor iz sosednje vasi, Opatjega sela. Za to priložnost so se združili pevci Mladinskega pevskega zbora KRAS, Moškega pevskega zbora KRAS in Cerkvenega pevskega zbora Opatje selo. Naslednji zbor, ki se nam je letos prvič pridružil je Moški pevski zbor Anton Klančič iz Mirna. Kot zadnji se nam je predstavil še domač pevski zbor iz Sel na Krasu, katerim so se pridružili še pevke in pevci Velikega Dola in Križa. Na koncu koncerta so pevci vseh nastopajočih zborov zapeli eno izmed najbolj poznanih in veličastnih božičnih pesmi tj. Sveta noč. Pevci in pevke so se ob koncu koncerta lahko okrepčali z različnimi domačimi dobrotami in se pogreli ob kuhanem vinu ali čaju.

Sledil je težko pričakovani trenutek na katerega je čakalo kar sedemdeset otrok in to je prihod Dedka Mraza. Da smo Dedka Mraza lažje dočakali so nam trenutke popestrile domača dekleta s plesno točko. Nagovoril nas je tudi predsednik krajevne skupnosti Sela na Krasu Matej Ferfolja. Sledila je igrica Mavrična ribica, ki so jo odigrala domača dekleta in fantje. Ko je Mavrična ribica razdelila vse svoje luske sta skupaj z ribičem poklicala Dedka Mraza. Dedek Mraz se je tokrat pripeljal, kar z čolnom.

Sledilo je druženje ob palačinkah, kokicah, čaju in kuhanem vinu.

befunky 2023 0 4 22 7 25 Small

Božično - novoletni koncert in prihod Dedka Mraza

FB IMG 1671738960621

Copyright © 2023, TD Dren.

Spletna stran uporablja piškotke za uporabljanje storitev, ki izboljšujejo vašo izkušnjo. Z uporabo naših storitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti