Turistično društvo Dren
  Sela na Krasu 35
5296 Kostanjevica na Krasu
  info@tddren.com

Tujci, ki boste iskali naše vasi, boste verjetno dejali, da ležijo na koncu sveta. Za nas, ki tu živimo, pa so ti naši kraji središče sveta. Krajevna skupnost Sela na Krasu združuje tri naselja:

Krajevna skupnost obsega površino 8 km2 in  je tako najmanjša krajevna skupnost v Občini Miren-Kostanjevica. Zaradi lege, podnebja in divje neokrnjene narave so ti kraji – zlasti v sedanji tehnološko prenasičeni civilizaciji – zelo primerni za popoln oddih prebivalcev iz mestnih industrializiranih središč. Vse to pa so obenem tudi lepote, ki jih ob dobri hrani in pijači zelo cenijo tudi domači turisti. Tudi njih vleče k nam vonj na burji sušenih pršutov ter pristno, čeprav sortno mešano domače belo vino, ki ga domačini pridelujejo v vinogradih poleg merlota, malvazije, terana in refoška.

Pokrajina je pod izrazitim vplivom sredozemskega podnebja, kar se čuti predvsem poleti, ko se vrstijo jasni, vroči dnevi, ki jih včasih v hipu prekinejo močni nalivi. Pozimi je ozračje sicer pogosto prijetno toplo, ker pihlja vlažni mornik, toda za hitro spremembo poskrbi mrzla kraška burja. Bližnje morje pogojuje obilico padavin, zlasti sredi jeseni, vendar so poletja in zime precej suha, kar vse prija vinski trti, ki res potrebuje veliko moče, a še več sonca in toplote. Pomanjkanju vode se je prilagodilo tudi rastlinstvo.

Copyright © 2023, TD Dren.

Spletna stran uporablja piškotke za uporabljanje storitev, ki izboljšujejo vašo izkušnjo. Z uporabo naših storitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti