Turistično društvo Dren
  Sela na Krasu 35
5296 Kostanjevica na Krasu
  info@tddren.com

DSC01604 2 SmallŽenski pevski zbor je bil ustanovljen leta 1991, kot cerkveni pevski zbor, na pobudo staršev takratnih prvoobhajancev in vaščanov, z namenom, da bi bile sv. maše še bolj praznične in slavnostne. Zbor šteje 15 pevk. Do leta 2014 ga je vodila ga. Neva Spačal, nato pa je zbor prevzel g. Leo Čotar.

Leta 2007, ko se je v KS Selah na Krasu ustanovilo društvo Dren, je zbor v okviru tega pridobil tudi naziv "Ženski pevski zbor Zarja,'' kar pomeni nov začetek in nov zagon. Repertoar zbora obsega izbor sakralnih in slovenskih ljudskih pesmi. V svojih 25. letih so se največkrat udeleževale na različnih prireditvah v KS Sela na Krasu ter v občini Miren­-Kostanjevica. Udeležile so se tudi srečanj zborov po Sloveniji in tudi v Italiji. Najbolj jih je zaznamovalo povabilo na radijsko snemanje svete maše v Rojan pri Trstu, ki jim je dal novo motivacijo za naprej. Vsako leto v decembru priredijo, v okviru društva, tudi božično­-novoletni koncert, na katerih se srečujejo z različnimi zbori in s tem pridobivajo nove ideje. Ena iz med njih je bila tudi ta, da so si skreirale svojo narodno nošo, s katero se predstavijo ob vseh priložnostih, kjer zadoni slovenska ljudska pesem. Ob večjih slovesnostih se združijo tudi z zbori iz bližnje okolice in skupaj odpojejo pesem še bolj radostno in mogočno. Njihov moto je predvsem čim bolj ubrano petje, da s seboj prinesejo vedrino in iskreno veselje, da odkrijejo nova sozvočja, ki jih ponosno lahko delimo z domačini in ostalim občinstvom.


IMG 7016 Small DSC00278 Small DSC00790 Small DSC01549 Small  DSC03652 SmallDSC03747 Small

Copyright © 2022, TD Dren.

Spletna stran uporablja piškotke za uporabljanje storitev, ki izboljšujejo vašo izkušnjo. Z uporabo naših storitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Podrobnosti